Intézményi tanfelügyeleti ellenőrzés zajlott a Nagyszentjánosi Hunyadi Mátyás Általános Iskolában.

A 2024.02.09-én három tanügyigazgatási szakértőből álló bizottság végzett intézményi tanfelügyeleti ellenőrzést az iskolánkban az Oktatási Hivatal megbízásából. Munkájuk során tanulmányozták és értékelték az iskolai dokumentumokat, valamint a kompetenciaméréseken és felvételiken elért eredményeinket. A helyszínen interjút készítettek a szülők és a tantestület képviselőivel és igazgatóval. Összegző megállapításaikat hét területre vonatkozóan írták le az Oktatási Hivatal által működtetett, erre a célra kifejlesztett online felületen.

Összességében a Nagyszentjánosi Hunyadi Mátyás Általános Iskola munkáját kiemelkedőnek értékelték.

A szakértői megállapítások az iskolai élet alábbi területeire vonatkozik:

  • a pedagógiai folyamatokra
  • a személyiség- és közösségfejlesztésre
  • az intézményben folyó pedagógiai munkával összefüggő eredményekre
  • az iskola belső kapcsolataira, együttműködésre, kommunikációra
  • az intézmény a külső kapcsolataira
  • az iskola pedagógiai működési feltételeire
  • az intézménytípusra vonatkozó nevelési, nevelési-oktatási irányelvben meghatározott országos szakmai elvárások és az intézményi célok koherenciájára, megvalósulására

Az értékelő bizottság megállapításai szerint az intézmény precíz, pontos tervezési dokumentációval rendelkezik. Megvalósul a munkatervek és beszámolok összhangja, valamint a pedagógiai folyamatok követhetősége az intézményi dokumentumokban és a tanulói produktumokban. Az iskolai munkában központi szerepet játszik a gyermekközpontú szemlélet, a gazdag közösségépítő tevékenység és az egyéni bánásmód érvényesülése. Magas szintű a pedagógusok közti belső tudásmegosztás. A szakértők kiemelték a széleskörű partneri hálózatot és a közéletben betöltött kimagasló szerepét. Megállapították, hogy az iskolában magas szintű a szervezeti kultúra, a hagyományápoló tevékenység és a digitális eszközöket is használják a tanítási-tanulási folyamatban. Kiemelték a pontos, precíz dokumentumkezelést!

Szeretném megköszönni kollégáimnak a szülőknek és partnereinknek a munkáját, hogy az iskola tevékenységét kitűnőre értékelte egy szakértőkből álló külső bizottság.

Nagyszentjános, 2024.03.01.                                                       Kiss Zoltán igazgató

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük