EFOP-1.8.5-17-2017-00367

Egészséges életmódot népszerűsítő programsorozat és tájékoztató kampány Nagyszentjánoson

Iskolánk alapítványa az EFOP-1.8.5-17-2017-00367 projekt keretén belül egy átfogó kampányt indított, hogy javítsuk a gyerekek egészségi állapotát és ismertessük meg őket az egészséges táplálkozás alapjaival, amely a későbbi életük minőségét nagyban befolyásolhatja.

A projekt alapvető célkitűzései:

  • Csapvízfogyasztás népszerűsítése a palackozott, környezetet terhelő vízzel szemben
  • Egészséges alapanyagok használatának a népszerűsítése,
  • A táplálkozási szokásokban bekövetkező szemléletváltás
  • A vitaminok, tápanyagok hatásmechanizmusának a megfelelő ismerete
  • A helytelen táplálkozás megelőzése érdekében prevenciós ismeretek átadása (milyen betegségek okozója lehet a helytelen táplálkozás)
  • Személyre szabott dietetikus szaktanácsadás
  •  Az intézményi étkezés tárgyi körülményeinek a javítása

A PROJEKT EGY OLYAN AKTÍV IDŐSZAKOT ÖLEL FEL, AMELY SORÁN SZEMLÉLETFORMÁLÓ, ÉS ISMERETTERJESZTŐ PROGRAMOK TUCATJA, DIETETIKAI SZAKTANÁCSADÁS, ÉS AZ ÉTKEZÉS TÁRGYI KÖRÜLMÉNYEINEK A LÁTVÁNYOS JAVULÁSA REMÉNYEINK SZERINT OLYAN SZEMLÉLETVÁLTOZÁST IDÉZ ELŐ, AMELY KIHAT A PROJEKTEN TÚLI IDŐSZAKRA ÉS BEÉPÜL AKÁR A PROJEKTBEN RÉSZT VETT GYEREKEK KÉSŐBBI SZEMÉLYISÉGÉBE.

Egészségre fel!